Bitcoin Cash mag een andere harde vork zien, hier is waarom

Het Bitcoin Cash-protocol zou in de komende weken nog een tweede splitsing kunnen zien nadat het Bitcoin ABC-ontwikkelingsteam nieuwe wijzigingen heeft voorgesteld. Sommigen van hen zien mijnwerkers die 8% minder verdienen aan beloningen.

Bitcoin Cash zou kunnen splitsen, opnieuw

Het Bitcoin ABC-ontwikkelingsteam heeft gisteren een nieuwe versie van zijn laatste, controversiële upgrade uitgebracht, waarbij een rapport over de crypto-publicatie Decrypt werd opgemerkt. De upgrade bevat een grote verandering die op 15 november zal plaatsvinden, ontworpen om de ontwikkeling van de blokketen te financieren, maar het is zo onpopulair dat het de blokketen in tweeën zou kunnen splitsen, zei het.

Wanneer het wordt aangenomen, zal het de derde keer zijn dat de Bitcoin Cash – zelf een splitsing van de Bitcoin Trader – wordt gevorkt. In 2018 zag het netwerk een radioactieve neerslag tussen zijn promotoren en gaf het aanleiding tot Bitcoin SV (afkorting van Satoshi Vision). De vork beloofde betere mijnwerkersbeloningen en snellere transacties.

Er is nu echter een nieuwe splitsing in het werk. De Bitcoin Cash-community zegt het netwerk en het toekomstige ontwikkelingsproces van het protocol verder te willen decentraliseren. En voor al deze dingen is er een nieuwe vork.

Hoe is het debat begonnen?

Het debat begon toen het team achter Bitcoin ABC, een volledige node-implementatie van het BCH-protocol, op 18 augustus van dit jaar zijn „Infrastructure Funding Proposal“ onthulde. Het zei toen dat de vork ertoe zou leiden dat acht procent van de mijnbouwbeloningen zou worden gebruikt voor de ontwikkeling van de infrastructuur.

Met andere woorden: 92% van de beloningen gaat naar de mijnwerker, de andere naar een account dat wordt gecontroleerd door het Bitcoin ABC-team.

Onnodig te zeggen dat het een controverse is. Roger Ver, een van de meest populaire Bitcoin Cash-voorstanders en -investeerders, zei op een tweet dat „het omleiden van een deel van de Bitcoin Cash-blokbeloning om een enkel ontwikkelingsteam te betalen de droom van een centrale planner in Sovjetstijl uitkomt“.

Het voorstel wordt momenteel rondgebazuind en moet nog worden uitgevoerd. Als het echter doorgaat, zou de splitsing betekenen dat Bitcoin ABC de ondersteuning van de mijnbouw en haar verschillende beursnoteringen verliest.

Voorlopig is een groot deel van de Bitcoin Cash tegen de splitsing. Simpel Grootboekprotocol, een van de leden, zei in een verklaring:

„Wij beschouwen een protocol dat de beloningen van de muntbasis omleidt, niet als Bitcoin Cash (BCH), vooral niet als zo’n regel eenzijdig werd aangekondigd.“

Back to top